8.4
1 7
9.5/ 10
Prenses Mononoke Film Bilgileri
Prenses Mononoke

Prenses Mononoke izle ⚡ 1997 Anime türü Hayao Miyazaki - Mononoke Hime filmi 720p Türkçe Dublaj ve 1080p Altyazılı Full HD izle.

Mononoke-hime orijinal adıyla Princess Mononoke izle 1997 yılında gösterime giren Prenses Mononoke, 2 saat 14 dakika uzunluğunda bir animasyon, aksiyon ve macera türünde Anime filmdir. Yönetmen koltuğunda Hayao Miyazaki'nin oturduğu yapım, Hayao Miyazaki'nin kaleme aldığı öyküye dayanmaktadır ve IMDB 8,3 puan almıştır.

Japon yönetmen Hayao Miyazaki'nin, 1997'de gösterime girdikten sonra oldukça beğenilen bir animasyon filmidir. Kasvetli bir ambiyansa ve yoğun temalara sahip olan Prenses Mononoke (1997), özellikle yönetmenin en kasvetli filmlerinden biridir.

Senaryo 15-16. yüzyılda geçer. Bu zamana kadar çoğunlukla doğunun uzak köşelerinde saklanmaya zorlanan Japonya'nın yerli sakinleri olan Emishi'nin küçük bir köyünde başlar. Köyün huzuru, korkunç bir iblisin saldırısıyla alt üst olur; kalan son prensleri Ashitaka iblise karşı verilen mücadele sırasında yaralanır.

Ashitaka, tek umudu olan büyük Orman Ruhu'nu bulmak için evinden çok uzaklara seyahat etmek durumundadır. Ashitaka ormana yaklaşırken kendini İnsan ve Doğa arasında, ilahları öldürmek isteyen Demir Kasabalı büyük Leydi Eboshi ile Prenses Mononoke arasında bir mücadelenin ortasında bulacaktır…

Tematik olarak, Princess Mononoke filminin birçok mesajı vardır. Miyazaki, ruhlar dünyasına yaptığı imzayla, insanlığın özlemleri ile doğanın korunması arasındaki mücadeleyi gözler önüne serer. Film esas olarak doğanın kötü durumuna sempati duysa da, iki taraf arasında göze çarpan bir uyumu da anlatır.

İnsanlığın ilerlemesinin, yayılmasının ve genişlemesinin sembolü olan Lady Eboshi de tam olarak şeytanlaştırılmamış bir roldedir. Çünkü demir işleri yerel vahşi yaşamı yok ederken, diğer yandan toplumun dışlanmışlarını istihdam ederek onlara dürüst bir yaşam sürdürme fırsatı vermektedir.

Prenses Mononoke izle 1997 filmi konusu, oyuncuları, karakterleri, youtube fragmanı, imdb puanı, beyazperde ve ekşi yorumlarıyla eleştirileri varsa serisinin diğer Anime filmleri bu sayfada. Mononoke-hime izle 1997 filmi 4K kesintisiz donmadan 720p veya 1080p kalitede Netflix, hdfilmcehennemi, filmmodu ve Jet film makinesi ile reklamsız Full HD film izle keyfinin tadını çıkar. Prenses Mononoke Türkçe dublaj izle ya da Prenses Mononoke altyazılı izle.

Orijinal Adı Mononoke-hime Film Türü Aksiyon, Animasyon, Macera Film Kategori Yabancı Filmler Film Dili Türkçe Altyazı, Türkçe Dublaj Film Kalitesi 1080p Yönetmen
Hayao Miyazaki
Oyuncular Billy Bob Thornton, Billy Crudup, Claire Danes, John DiMaggio, Minnie Driver, Yôji Matsuda, Yûko Tanaka, Yuriko Ishida
  • İzlenme16938
  • IMDb8.4
  • Süre134 Dakika
  • Yıl2021
  • ÜlkeJaponya
Filme Yorum Yaz